De beveiliging van je huis verhogen met o.a. een meerpuntssluiting

Je huis moet een plek zijn waar je je veilig voelt. Dat komt omdat het jouw safe space is. Hier kan niemand je wat maken, hier ben je veilig. Voor je dierbaren en je spullen die zich in je huis bevinden, geldt dat natuurlijk net zo goed. Daarom is het belangrijk dat je huis goed beveiligd is. Een inbraak bijvoorbeeld, neemt dat gevoel van veiligheid in één klap. We raden je dan ook aan om enkele maatregelen te nemen die ervoor zorgen dat je huis beter beveiligd is. Die maatregelen worden in deze blog opgenomen. We gaan in op diverse factoren die je hier mee helpen. Zo zullen we je vertellen over de inzet van een meerpuntssluiting en nog veel meer. Kortom; je krijgt en onwijs goed beeld van hoe jij je huis als de beste kunt beveiligen.  

Goede sloten en een meerpuntssluiting

De eerste stap om je huis te beveiligen is het investeren in goede sloten. Zorg ervoor dat alle deuren en ramen voorzien zijn van sloten van goede kwaliteit die niet eenvoudig te forceren zijn. Een meerpuntssluiting, zoals eerder besproken, is een goede optie omdat het de deur op meerdere punten vergrendelt. Dit zorgt ervoor dat je deur niet meer makkelijk opengaat door even te wriemelen met een kledinghanger of een bankpasje. Je kunt hiermee garanderen dat een deur niet of nauwelijks geforceerd kan worden. Op deze manier heb je met het installeren van één enkel slot met een meerpuntssluiting voor een verbeterde veiligheid gezorgd. Ook kun je denken aan anti-inbraakstrips, die het moeilijker maken om een deur of raam open te breken. Dingen als kerntrekbeveiliging en een nachtslot kunnen ook helpen.

Systemen voor de beveiliging

Hoewel een meerpuntsluiting wat ons betreft de beste manier is om je huis te beveiligen, betekent dat niet dat je niets anders kunt en hoeft te doen. Hierbij kun je denken aan het gebruikmaken van diverse systemen voor de beveiliging. Een alarmsysteem is bijvoorbeeld een effectieve manier om je huis te beveiligen en te beschermen tegen inbraken. Er zijn verschillende soorten alarmsystemen beschikbaar, variërend van eenvoudige systemen die een luid alarm geluid laten horen tot geavanceerde systemen die verbonden zijn met een meldkamer en de politie automatisch waarschuwen bij een inbraakpoging. 

 

Zorg ervoor dat je het alarmsysteem goed installeert en regelmatig test om er zeker van te zijn dat het goed werkt. Ook het laten installeren van beveiligingscamera’s is een andere effectieve manier om je huis te beveiligen. Beveiligingscamera’s kunnen inbrekers afschrikken en helpen bij het identificeren van daders als er een inbraak heeft plaatsgevonden. 

Andere manieren

Naast het installeren van een meerpuntssluiting en beveiligingssystemen, kun je nog meer doen. Zo is het aan te raden om te zorgen voor voldoende verlichting in en om je huis. Vooral als je een grote tuin hebt met bomen en struiken, is het handig om daar verlichting bij te plaatsen. Doe je dat niet, dan maak je het inbrekers makkelijk om zich te kunnen verstoppen. Daarnaast kun je vragen aan buren of ze bijvoorbeeld een oogje in het zeil kunnen houden als je van huis weg bent. Als je een erkende slotenmaker inschakelt ben je zeker van goede service zonder verrassingen. 

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *