Alles wat je moet weten over incontinentie

Het kan voorkomen dat jij of iemand anders te maken krijgt met incontinentie. Ben jij benieuwd waar je allemaal rekening mee moet houden en ben jij nog op zoek naar handige tips om incontinentie problemen te voorkomen? Dan is het zeker aan te raden om deze pagina te raadplegen. We zullen hieronder kort stilstaan bij een aantal belangrijke punten ter informatie zodat jij zelf aan de slag kunt gaan met hetgeen wat voor jou belangrijk is. Als eerst, wat is het nu precies?

Wat is Incontinentie nu precies?

Incontinentie is een aandoening waarbij iemand niet in staat is om het verlies van urine en ontlasting te beheersen. Dit kan lijden tot onbedoelde verlies van de urine en ontlasting. Zoals je wellicht kunt bedenken kan dit enorme impact hebben om iemand zijn leven. Merk jij dat je te maken krijgt met incontinentie? Dan is het aan te raden om hiervoor naar een arts te gaan zodat gekeken kan worden wat hier het beste tegen gedaan kan worden. Let op, er zijn verschillende soorten.

De verschillende soorten incontinentieĀ 

Als we kijken naar de verschillende soorten incontinentie is het goed om te benoemen dat je een onderscheid kunt maken tussen stress incontinentie, urge-incontinentie en overflow-incontinentie. Bij stressincontinentie treedt het voornamelijk op als bepaalde activiteiten plaatsvinden. Hierbij kun je bijvoorbeeld denken aan lachen, hoesten of tillen. Bij urge is het vaak het onvermogen om te wachten om naar het toilet te gaan waardoor je al eerder je ontlasting en/of urine loslaat.

Ga naar behandeling

Zoals je wellicht kunt verwachten is het niet mogelijk om dit via medicatie tegen te gaan. Het is wel mogelijk om een behandeling in te plannen waarbij diverse oefeningen worden uitgevoerd voor de bekkenbodem. Daarnaast bestaat er ook wel medicatie die het mogelijk maakt om ervoor te zorgen dat je urine bijvoorbeeld langer kunt ophouden waardoor je zelf op vaste tijdstippen naar het toilet kunt gaan. Heb jij hier last van? Dan is het goed om hierover in gesprek te gaan met een specialist die je hier meer over verteld. Een ding is zeker, door een behandeling aan te gaan kun jij ervoor zorgen dat het mogelijk is om zelfs met deze vervelende situaties om te gaan en dat is wel zo prettig.

Maak incontinentie bespreekbaar met de mensen om je heen

Incontinentie kan erg vervelend zijn, maar in dergelijke situaties is het aan te raden om dit bespreekbaar te maken met de mensen om je heen. Doe je dit namelijk niet, dan kan je niet met mensen bespreken en zal in een dergelijke situatie het nog gemakkelijker worden. Zodra je vrienden en/of familie op de hoogte zijn van waar je mee zit en dat er aan wordt gewerkt, zul je merken dat het geen probleem is. Daarnaast is het ook altijd aan te raden om in gesprek te gaan met een arts. Een arts kan je namelijk ook helpen om deze problemen zo goed mogelijk te doen beperken.

 

Advies op maat nodig? Bekijk dan de website van Depend.nl.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *