Droogbouw vloerverwarming

Als we kijken naar vloerverwarming dan wordt onderscheid gemaakt tussen ‘natte’ vloerverwarming en droogbouw vloerverwarming. Het verschil? Normaliter wordt vloerverwarming op de ruwbouw vloer gelegd. Vervolgens wordt een dekvloer aangebracht, waarbij de dekvloer in negen van de tien gevallen als vloeistof over de verwarming gegoten wordt. De vloeistof droogt vervolgens op. 

Droogbouw vloerverwarming wordt op de dekvloer aangebracht

Kies je echter voor droogbouw vloerverwarming, dan wordt de vloerverwarming op de dekvloer aangebracht. Hier overheen zal de eindvloer worden aangelegd. Kies je voor droogbouw vloerverwarming, dan is minder opbouwhoogte noodzakelijk dan bij reguliere vloerverwarming noodzakelijk is. Heb je beperkte ruimte, dan kan droogbouw vloerverwarming dus dé uitkomst zijn. 

Op termijn een lagere energierekening

Het feit dat er minder opbouwhoogte noodzakelijk is, is overigens niet het enige voordelen van droogbouw vloerverwarming. Er zijn nogal wat meer voordelen te benoemen. Kies je namelijk voor deze vorm van vloerverwarming, dan zul je op termijn te maken krijgen met een lagere energierekening. Verder geniet je natuurlijk van dezelfde voordelen als je bij normale vloerverwarming hebt. Zo win je ruimte vanwege het ontbreken van radiatoren. Wat zeker ook een voordeel is van deze vloerverwarming is dat de ruimte altijd op gelijkmatige wijze verwarmd wordt. De lucht voelt bovendien frisser aan en doorgaans gaat de luchtkwaliteit omhoog. 

Droogbouw vloerverwarming is ook prima te gebruiken als koeling

Kies je voor droogbouw vloerverwarming, dan kun je die in de warmere zomermaanden overigens prima gebruiken als koeling. En uiteraard heb je als je kiest voor vloerverwarming nooit meer koude voeten. En ook dat is een reden waarom mensen ondertussen zweren bij vloerverwarming. De voordelen van het gebruik van deze vorm van vloerverwarming wegen niet op tegen de nadelen. Zeker ook als je een gezin met kinderen hebt, is het aan te raden om te kiezen voor vloerverwarming. Dan namelijk komen kinderen in elk geval niet in aanraking met hete radiatoren. Om maar eens iets te noemen.

Houd wel altijd rekening met de droogtijd van vloerverwarming

Het aanleggen van vloerverwarming op zich is niet moeilijk. Heb jij twee rechterhanden, dan zou je kunnen overwegen om de verwarming zelf aan te leggen. In andere gevallen kun je beter een specialist inschakelen. Bij het aanleggen van vloerverwarming dien je wel altijd rekening te houden met de droogtijd waarmee je te maken krijgt. Soms kan dit wel oplopen tot twee dagen. Zeker iets om dus rekening mee te houden. Dat steeds veel mensen kiezen voor vloerverwarming en ook droogbouw vloerverwarming zegt veel, zo niet alles. Mocht je in de gelegenheid zijn om over te stappen naar vloerverwarming, dan is het verstandig die kans met beide handen aan te grijpen. 

 

Tenslotte; wist je wel dat als je kiest voor vloerverwarming vrijwel nooit te maken krijgt met onderhoud? En dat je vaak heel erg lang garantie krijgt als je kiest voor vloerverwarming? Met deze manier van verwarmen haal je in elk geval altijd het maximale uit de ruimte en heb je extra gelegenheid om jouw woonkamer extra leuk te decoreren. En ook dat zal vrijwel iedereen toch als muziek in de oren klinken. 

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *