Alles over gekoeld transport

Heb jij weleens te maken gehad met gekoeld transport? Bij deze manier van vervoeren is er sprake van een vrachtwagen met airconditioning, zodat bederfelijke producten gekoeld blijven. Veel bedrijven maken gebruik van gekoeld transport om toch hun levensmiddelen te kunnen verzenden naar klanten. Hoe dit precies werkt? Je leest het hier.

Hoe werkt gekoeld transport?

Bij gekoeld transport wordt er gebruik gemaakt van een bus of vrachtwagen die beschikt over een gekoelde omgeving. In deze vervoermiddelen zijn speciale ventilatiesystemen gebouwd zodat levensmiddelen kunnen worden verzonden naar een klant. Enkele voorbeelden van bederfelijke producten die met gekoeld transport worden verzonden zijn vlees, vis, zuivel of bijvoorbeeld chocola in de zomer. Ook bij producten die bevroren moeten blijven kun je gebruik maken van een type transport zoals dit. Het wordt dan vriestransport genoemd, hiermee worden producten zoals ijs verzonden.

Gekoeld transport voor bedrijven

Veel bedrijven maken gebruik van gekoelde bussen of vrachtwagens die hun producten vervoeren. Er zijn namelijk veel producten die koel moeten blijven, denk maar eens aan een supermarkt die een bestelling doet bij een groothandel. Vooral als er een lange route moet worden afgelegd is het erg handig om met gekoeld transport te werken. Er zijn ook veel regels omtrent het vervoeren en bestellen van bederfelijke producten, Nederlandse bedrijven moeten voldoen aan bepaalde wetgevingen om te voorkomen dat hun klanten een product ontvangen dat niet meer goed eetbaar is. Dit heeft te maken met voedselveiligheid. 

Gekoelde producten bestellen

Bestel jij wel eens gekoelde producten zoals vis, vlees of zuivel? Dan heb jij ook te maken met gekoeld transport. Dit soort bederfelijke producten moeten namelijk in een gekoelde bus of vrachtwagen worden vervoerd. Maar ook als je een koud biertje hebt besteld is er een grote kans dat je te maken hebt met ditzelfde transport. Veel online supermarkten maken hier gebruik van, zodat jij je producten koud kan ontvangen en zij niet hoeven te haasten in verband met bederfelijkheid. Tegenwoordig kun je bij bijna alle supermarkten een online bestelling plaatsen. 

Bevroren producten bestellen

Ben je een echte ijs liefhebber? Dan zul je vast wel eens ijsjes bestellen in de zomer. Maar ook als je in de herfst, lente of winter een bestelling plaatst bij een online supermarkt zul je te maken krijgen met dit type transport. Het mag dan in de winter wel koud zijn buiten, maar toch maken zij gebruik van van vriestransport om te voorkomen dat je ijs gesmolten aan komt. Niemand houdt van gesmolten ijs, maar ook verkopers van andere vries producten zoals diepvriespizza’s en andere bevroren snacks maken hier gebruik van. Zo worden de producten direct naar jou geleverd of de supermarkt waar het wordt verkocht.

Conclusie over gekoeld transport

Gekoeld transport wordt veel gebruikt door supermarkten, groothandels en natuurlijk de post services waar jij ook gebruik van kunt maken. Dit type transport is vaak wat duurder, maar wel verplicht voor sommige producten. Bestel je weleens bij een online supermarkt? Dan zullen zij ook gebruik maken van gekoeld transport, of misschien zelfs vries transport bij bevroren producten.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *