Krediet doorlopend, een lening voor de avontuurlijke lener

Geld lenen kun je op verschillende manieren doen. Je kunt aankloppen bij familie of vrienden of je kunt bij de werkgever aankloppen. De meeste mensen echter kiezen een directe weg en zoeken als geld lenen aan de orde is meteen contact met de bank of een kredietverstrekker. Als je dan toch geld moet lenen, is dit wellicht ook wel de meest verstandige keuze. Zo houd je de lening in elk geval puur zakelijk. Lenen van familie en vrienden leidt vaak tot ruzies. En je moet je afvragen of dat het je waard is. Onderstaand geven we je in ieder geval extra info over krediet doorlopend, wellicht is dit interessant. 

Kies je voor een persoonlijke lening of een doorlopend krediet?

Laten we er vanuit gaan dat je een lening probeert los te weken via de bank of een kredietverstrekker. Als particulier krijg je vaak twee opties voorgeschoteld: het doorlopend krediet of een persoonlijke lening. Een krediet doorlopend is voor de wat avontuurlijker lener, mensen die hechten aan overzicht en duidelijkheid en altijd precies willen weten waar ze aan toe zijn, kiezen vaker een persoonlijke lening.

Als je gedurende een langere periode over extra geld wilt beschikken is een krediet doorlopend perfect

Eerst maar eens kijken naar het krediet doorlopend. Dit is een meer flexibele lening met bijzondere kenmerken. Je spreekt met de bank of kredietverstrekker een bepaald bedrag af. Tot aan dat bedrag kun je vervolgens geld opnemen. Over het geld dat je daadwerkelijk hebt opgenomen, betaal je elke maand rente. Die rente staat niet vast en kan gedurende de looptijd steeds veranderen, kan stijgen of dalen dus. Bijzonder aan het krediet doorlopend is vooral dat je al afgelost geld opnieuw op kunt nemen. Om die reden staat er bij het aangaan van een lening geen einddatum vast. De lening kan omdat je de mogelijkheid hebt om afgelost geld opnieuw op te nemen erg lang zijn. Zeker als je gedurende langere periode over extra geld wilt beschikken, is het krediet doorlopend een perfecte lening. 

Persoonlijke lening wordt vaak afgesloten voor een eenmalige uitgave

Tegenhanger van krediet doorlopend is de persoonlijke lening. Dit is een meer overzichtelijke leenvorm. Je weet wat je leent, wat je per maand af gaat lossen, de rente blijft gedurende de leenperiode steeds gelijk en bij het aangaan van de lening weet je al wanneer je voor het laatst aflost. Afgelost geld kan nu dus niet opnieuw opgenomen worden. De persoonlijke lening wordt ook wel eens een autolening genoemd. Vaak wordt een lening afgesloten voor een eenmalige uitgave. Inderdaad, voor de aanschaf van een auto bijvoorbeeld.

Vraag altijd meerdere offertes aan

Wat bij je past, is een persoonlijke zaak natuurlijk. Het karakter bepaalt vaak de voorkeur, het leendoel speelt echter ook een rol, zoals ook de voorwaarden de doorslag kunnen geven bij de keuze voor een lening. Natuurlijk kies je altijd de lening met de beste voorwaarden. Daarom is het verstandig om altijd meer offertes aan te vragen. Vervolgens kies je voor die aanbieder die jou tegen de beste voorwaarden een lening aan kan bieden.

Leave a Reply

Your email address will not be published.